Social

130 mii de doze de vaccin antigripal donate de SUA au ajuns în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lotul de vaccin antigripal, oferit cu titlu de donație de către „The Task Force for Global Health” din SUA, în cantitate de 130 mii de doze, a ajuns în țară și a fost recepționat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion) va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire (bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din internate).

Campania de imunizare împotriva gripei a început în luna octombrie curent, atunci fiind distribuite 30.000 de doze de vaccinuri antigripal.

Specialiștii în sănătate susțin că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor si recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

De la începutul sezonului rece, în ţară au fost înregistrate 10 cazuri de gripă. O femeie în vârstă de 54 de ani din municipiul Bălţi a decedat la 15 decembrie, după ce s-a îmbolnăvit de gripă şi a încercat să se trateze acasă.

loading...

Comments are closed.