Actual

136 727 de minori străini au intrat în Republica Moldova de la începutul războiului din Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

136 727 de minori străini au intrat în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina de la începutul crizei în statul vecin. Din numărul total al acestora, copii cu cetățenia ucraineană au constituit 132 230, informează Moldpres.md

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, până astăzi, pe teritoriul țării se află 48 218 minori ucraineni, scrie sursa citată.

În această perioadă, Poliția de Frontieră a acordat o atenție deosebită trecerii frontierei de către minori, fiind facilitate procedurile de control pentru această categorie de călători. În acest sens, instituția a beneficiat de susținere din partea reprezentanților UNICEF Moldova, care și-au oferit disponibilitatea de asistență pe domeniul de protecție a copilului.

Ieri, la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a aflat într-o vizită Ambasadorul Bunăvoinței UNICEF, Orlando Bloom. Polițiștii de frontieră i-au prezentat cum stau lucrurile la trecerea frontierei moldo-ucrainene și i-au vorbit despre necesitatea unificării eforturilor pentru a garanta siguranță și pace tuturor refugiaților.

loading...

Comments are closed.