Alte știri

15 izolatoare de detenție provizorie din țară, renovate în conformitate cu standardele europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform Planului de acțiuni privind implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016–2020, îmbunătățirea condițiilor de detenție provizorie în 15 izolatoare, în conformitate cu cele mai bune standarde şi practici în domeniu, constituie unul din obiectivele principale, realizate de Inspectoratul General al Poliției.

Astfel, a fost redeschisă activitatea a 14 izolatoare de detenție provizorie, din cadrul Inspectoratelor de poliție Hînceşti, Orhei, Cimişlia, Ungheni, Căuşeni, Edineţ, Sîngerei, Rîşcani, Cahul, Soroca, Comrat, Anenii Noi, Bălți și DP a mun. Chișinău, fiind renovate și modernizate în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție provizorie, iar Inspectoratul de Poliție Criuleni, urmeză să-și reia activitatea.

Pentru renovarea edificiilor s-au investit circa 60 de milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană.
Izolatoarele au fost modernizate și renovate prin instalarea sistemelor de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate antiincendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate.

De asemenea, izolatoarele au fost prevăzute cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.

La fel, izolatoarele sunt dotate cu sisteme moderne de control care ajută polițiștii în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților, pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

loading...

Comments are closed.