15 polițiști de frontieră au fost instruiți în Regatul Țărilor de Jos

În perioada 27 august – 9 septembrie 2023, o delegație a Poliției de Frontieră s-a aflat la Amsterdam, Regatul Țărilor de Jos, unde 15 polițiști de frontieră au continuat cursul de formare profesională în domeniul detectării falsului în documente (ALDO – Advanced Level Document Officer course). Organizatorii vizitei și cursului specializat au fost colegii de la FRONTEX, care susțin Poliția de Frontieră în îmbunătățirea capacităților instituționale, cu preluarea bunelor practici europene.

Participanții la training au trecut în revistă informații generale privind documentele de identitate, tipuri și metodologia de depistarea a falsurilor. În acest sens, la partea practică au fost implementate metodele de examinare a documentelor, corectitudinea utilizării dispozitivelor speciale de control, dar și procedurile utile de identificare a diferitor falsuri întâlnite.

De asemenea, au fost analizate datele actualizate ce țin de noile elemente de protecție a documentelor.

Pentru înțelegerea experienței olandeze, polițiștii de frontieră au desfășurat exercițiile practice în cadrul birourilor unde are loc expertiza documentelor, fiind testat echipamentul special de examinare a documentelor.

Vizita de informare și de preluare a practicilor europene s-a încheiat cu înmânarea certificatelor. A fost reiterată importanța conlucrării bilaterale cu ofițerii FRONTEX și adresată recunoștință pentru suportul continuu în dezvoltarea profesională a echipei Poliției de Frontieră.

Total
0
Shares
Total
0
Share