Alte știri

16 instituții de învățământ profesional-tehnic vor presta servicii de formare continuă pentru angajatori

Pinterest LinkedIn Tumblr

16 instituții de învățământ profesional-tehnic vor participa în cadrul unui proiect inovativ pentru sistemul de formare profesională din Republica Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării, Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein, Oficiul de Coordonare Moldova „LED Moldova”, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri „CEDA” au semnat un Acord de Colaborare în vederea implementării proiectului „Creăm Valoare pentru Alții: Instituțiile de Învățământ Profesional-Tehnic formează competențe profesionale relevante” (CREATIVO).

Astfel, instituțiile de învățământ profesional-tehnic participante la proiect, vor fi susținute în prestarea serviciilor de formare pentru angajatori. De asemenea, instituțiile vor implementa activități economice/antreprenoriale pentru a forma elevilor competențe relevante pentru piața muncii.

Proiectul CREATIVO își propune să consolideze parteneriatele dintre instituțiile de învățământ profesional-tehnic și sectorul privat, astfel încât acestea să poată proiecta, pilota și livra cursuri de formare continuă (formale și non-formale), în baza cererilor din sectorul privat.

La etapa de aplicare, cele 16 instituții de învățământ profesional-tehnic participante vor selecta una dintre cele două opțiuni: elaborarea programelor de formare ajustate la necesitățile sectorului privat sau dezvoltarea bunurilor / serviciilor proiectate universal.

Proiectul va fi implementat până în noiembrie 2023 prin contribuția financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), a Fundației Liechtenstein Development Service (LED) și a Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri „CEDA”.

loading...

Comments are closed.