Externe

17 ani de închisoare, după ce a fost… confundat. Asemănarea dintre el și adevăratul hoț este izbitoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Richard A. Jones a fost condamnat în urmă cu aproape două decenii la închisoare, după ce a fost găsit vinovat într-un caz de jaf în circumstanțe agravante. Bărbatul ar fi furat un telefon mobil în parcarea unui magazin Walmart din Kansas, SUA. Singura probă împotriva lui a fost mărturia unui martor, care l-ar fi recunoscut dintr-un șir de mai mulți suspecți, scrie The New York Times.

Jones, însă, care a primit o sentință de 19 ani de închisoare, a susținut de la bun început că este nevinovat. Acesta a fost încarcerat la Lansing Correctional Facility, unde ceilalți pușcăriași i-au spus din primul moment că seamănă izbitor cu un alt pușcăriaș, pe nume Ricky. Această asemănate a dus în cele din urmă la eliberarea lui din închisoare, însă numai după ce a executat 17 ani din pedeapsă, scrie digi24.

Anul trecut, un judecător l-a eliberat, după ce martorul în acest caz nu a putut să spună care este adevăratul făptaș, atunci când polițiștii i-au pus în față câte o poză cu Jones și Ricky. Acesta nici măcar nu a putut să spună care este, de fapt, Richard Jones, dintre cei doi.

Richard A. Jones și Ricky Amos

Jones, care are două fiice, de 24 și 19 ani, este bunic. Simte că a pierdut pe nedrept o mare parte din viață și vrea să ceară statului american o compensație de 1,1 milioane de dolari. Sau 65.000 de dolari, pentru fiecare an pe care l-a petrecut în închisoare.

loading...

Comments are closed.