17 persoane s-au accidentat pe pârtiile din Poiana Brașov în weekend

Salvamont Poiana Brașov a intervenit în 17 cazuri de accidentări pe pârtiile de schi și săniuș din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru în weekendul 14-15 ianuarie 2024.

Din cele 17 persoane accidentate, 8 au fost sâmbătă și 9 duminică. Dintre acestea, 7 au fost transportate la spital cu ambulanțe SMURD/SAJ.

Majoritatea accidentărilor s-au produs din cauza lipsei de experiență a schiorilor și snowboarderilor, care au ales pârtii prea dificile pentru nivelul lor de pregătire. De asemenea, o serie de accidente au fost cauzate de aglomerația de pe pârtii.

Salvamont Poiana Brașov reamintește că toate pârtiile din partea superioară a masivului sunt deschise, cu excepția pârtiei Ruia. În partea inferioară sunt funcționale doar două pârtii, respectiv Drumul Roșu și Sulinar. Totodată, cele două pârtii pentru începători, Bradu și Stadion sunt și ele deschise.

Salvamontiștii recomandă schiorilor și snowboarderilor să se îmbrace corespunzător pentru condițiile de iarnă, să poarte echipament de protecție și să respecte regulile de circulație pe pârtii. De asemenea, este important să se schieze în grupuri și să se acorde atenție celorlalți practicanți.

Total
1
Shares
Total
0
Share