Cultură

170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

Pinterest LinkedIn Tumblr
Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional al românilor.
A debutat literar în 1866, în revista Familia a lui Iosif Vulcan, iar, convins de acesta, Eminovici a devenit Mihai Eminescu şi sub acest nume a trăit şi a scris literatură şi a lucrat ca jurnalist.
Mai multe evenimente culturale au loc astăzi la Chișinău de Ziua Culturii Naționale când se împlinesc 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet al românilor, Mihai Eminescu.
 
La bustul poetului național de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală în dimineața zilei vor avea loc depuneri de flori cu participarea reprezentanților Primăriei Chișinău și a grupului de consilieri de la Consiliul General al mun. București.
La Biblioteca Națională va avea loc vernisarea expoziției-eveniment: „Pe cât de cunoscut, pe atât de necunoscut – Mihai Eminescu”.
Uniunea Scriitorilor din Moldova și Institutul Cultural Român din Chișinău vor organiza cu acest prilej mai multe conferințe, expoziții, simpozioane.
Tot astăzi, va avea loc „Gala Premiilor anuale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în domeniul Culturii, ediția 2020”.
Sursa: Radio Chișinău
loading...

Comments are closed.