Actualitate

170 stații radio portabile au fost donate IGSU de către Biroul de Afaceri Bilaterale al SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 1 aprilie, la sediul IGSU a avut loc evenimentul de donație din partea Biroului de Afaceri Bilaterale al SUA a 170 de stații radio portabile. Lotul de echipament pentru comunicare a avut loc în cadrul misiunii umanitare destinată prevenirii și reducerii riscurilor pandemiei.

În cadrul evenimentului oficial a participat șeful Biroului Afacerilor Bilaterale SUA, Raqmond Sinkevici, și conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu.

În discursurile lor oficialii au vorbit despre importanța prevenirii riscurilor de infectare cu COVID, dar și despre cooperarea eficientă în redresarea situației create.

Cele 170 de stații radio vor fi repartizate în subdiviziunile teritoriale pentru ca ofițerii și subofițerii IGSU să poată comunica eficient în misiuni de salvare.

Stațiile pot funcționa la temperaturi extreme de minus 20 de grade celsius și +55 grade celsius, având autonomie de peste 16 ore de lucru continu fără reîncărcare la sursă de energie. Stațiile radio sunt în valoare de peste 128 mii dolari americani și fac parte din lista de necesități a IGSU pentru combaterea pandemiei.

loading...

Comments are closed.