Social

182 de cereri de procurare a unei locuinţe, prin intermediul Programului „Prima Casă”, au fost deja aprobate în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 182 de cereri de procurare a unei locuinţe, prin intermediul Programului „Prima Casă”, au fost aprobate de autorități. Cererile au fost admise de Guvernul Filip, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Potrivit autorităților, la fel de multe cereri sunt în proces de examinare.

În cadrul Proiectului „Prima Casă”, lansat de Partidul Democrat în luna martie curent, participă cinci bănci. Rata dobânzi stabilită iniţial a fost de 9,03 la sută, iar la începutul lunii iulie a scăzut la 8,07 procente.

Beneficiarii programului pot fi cetățeni cu vârsta până în 45 de ani, care nu dispun de o locuință în prezent. Aceștia vor trebui să plătească prima rată în valoare de cel puțin 10% și restul banilor să-i obțină din credit. Valoarea totală a locuinței nu trebuie să depășească 1 milion de lei, iar creditul va putea fi întors în maxim 25 de ani.

Pentru a vedea setul de documente necesare pentru a accesa credite în cadrul Programului „Prima Casă”, telefonați la numărul: 0 22 60 65 sau accesați site-ul primacasa.gov.md. 

loading...

Comments are closed.