20 de localități din R. Moldova vor primi câte 60 mii de dolari în cadrul unui program USAID

aisstenta financiara, ajutor financiar moldova, dezvoltare rurala, dezoltarea satelor, ajutor amiricani moldova

Un număr de 20 localități din Republica Moldova vor primi câte 60 mii de dolari pentru implementarea proiectelor de infrastructură. Banii vor fi oferiți în cadrul programului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) „Comunitatea mea”, informează MOLDPRES.

Asistența oferită de program va include suport pentru eficientizarea activității primăriilor. La fel, fiecare comunitate va implementa proiecte de modernizare a infrastructurii locale.

Localitățile care vor beneficia de suport au fost selectate în luna august. Printre acestea se numără orașele Ialoveni, Comrat, Strășeni, Cahul, Ungheni; comunele Onișcani, Călărași; Obreja Veche, Fălești; Bilicenii Vechi, Sângerei; satele Costești, Ialoveni; Slobozia Dușca, Criuleni; Gribova, Drochia; Valea Perjei, Taraclia; Slobozia Mare, Cahul.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, localitățile au fost selectate în baza unui proces competitiv.

Programul „Comunitatea Mea” are un buget în valoare de 20,5 mln de dolari SUA (grant) care are scopul de a susține autoritățile publice locale pentru a asigura o guvernare mai eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Programul a fost lansat în luna mai curent. Durata implementării este de 5 ani, iar beneficiari vor fi peste 100 de localități și peste 100 000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share