Social

20 de troleibuze cu aer condiționat vor fi asamblate până la finele acestui an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un număr de 20 de troleibuze noi vor fi asamblate până la finele acestui an, dintre care 15 vor fi cu mers autonom. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC), Dorin Ciornâi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, relatează MOLDPRES.

Potrivit conducerii întreprinderii, toate aceste troleibuze vor fi dotate cu instalații pentru aer condiționat. „Primele cinci unități de transport cu aer condiționat vor fi date în exploatare în luna septembrie. De la începutul acestui an, au fost puse în circulație cinci troleibuze cu mers autonom, care circulă spre orașul Sângera”, a spus Dorin Ciornâi.

Șeful RTEC a specificat că, de la începutul acestui an, s-au micșorat datoriile întreprinderii municipale. „La 1 ianuarie curent, instituția avea datorii de peste 28 mln de lei, în prezent acestea sunt de 12 mln de lei. Salariile sunt achitate în termen. Pentru primele șapte luni ale anului curent s-au înregistrat venituri de 113 mln de lei, cu 7 mln de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Din păcate, în prezent, rețeaua electrică este uzată în proporție de 40%. Obiectivele ulterioare ale întreprinderii sunt: deschiderea unor rute noi cu mers autonom ce vor circula în suburbiile capitalei, implementarea sistemului de tichetare electronică și instalarea sistemului de aer condiționat în mai multe unități de transport”, a spus Ciornâi.

„Regia Transport Electric Chişinău” are în componența sa trei parcuri de troleibuze, în cadrul cărora activează circa 2500 de angajați. Întreprinderea deține 361 de troleibuze, care deservesc 24 de rute.

loading...

Comments are closed.