Politic

21 de localități din Republica Moldova au semnat declarațiile anti-unirea!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce mai multe localități din Republica Moldova au semnat declarații simbolice de unire cu România, azi 21 de localități din țară au semnat declarații împotriva unirii.

Aceste localități au condamnat acțiunile antistatale ale unor autorități publice locale.

Ținând cont de faptul că, aceste acțiuni au un caracter coordonat, care au drept scop de a submina statalitatea Republicii Moldova, de a stimula unele mișcări secesioniste, de a diviza cetățenii țării, acțiuni care, într-un final ar putea duce la divizarea Republicii Moldova, la revolte populare.

În vederea oferirii unui semnal celor care vor ca Republica Moldova să dispară, inclusiv cetățenilor care țin la statalitatea țării noastre, care sunt într-o majoritate absolută. 

Fiind conștienți de faptul că, toți trebuie să înțeleagă că Republica Moldova este un stat suveran, indivizibil, care respectă libertatea de exprimare, dar că, sub lozinci democratice este inadmisibilă subminarea autorității și statalității țării noastre pe motive de conjunctură sau de altă natură.

În vederea obligației constituționale și cetățenești de a proteja țara, reprezentanții autorității publice locale au decis să condamne acțiunile antistatale a unor autorități publice locale.” se scrie în declarația aleșilor locali din localitatea Marcăuți din raionul Briceni.

Astfel de declarații au mai fost semnate de către reprezentanții a altor 20 de localități din țară.

Amintim că zilele trecute, 12 localități din Republica Moldova au semnat declarații simbolice de unire cu România.

Toate declarațiile pot fi citite AICI.

loading...

Comments are closed.