Economic

$216 milioane lunar! Acesta este cel mai mare salariu din lume, cine și de ce îl primește?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acționarii companiei Tesla, printr-o decizie comună au decis majorarea salariului anual al lui Elon Musk până la $2.6 miliarde. Acest salariu înseamnă un record, nici un conducător de companie, nici un angajat nu primește un salariu mai mare decât cel al lui Musk.

Salariul depinde în mod direct de capitalizarea companiei, cu cât sunt mai cotate acțiunile companiei, cu atât mai mult câștigă și directorul acesteia. Un moment interesant al acestui contract este că Musk nu va primi nici un cent timp de 10 ani. Toată suma îi va fi achitată imediat după expirarea contractului, adică peste 10 ani, Elon Musk va primi 26 miliarde de dolari, iar împreună cu bonusurile, venitul net ar putea constitui 50 de miliarde de dolari, informează life.ru.

Totuși, pentru a primi banii Musk trebuie să îndeplinească unele sarcini. În primul rând ar trebui să facă ca automobilele Tesla să fie mult mai accesibile oriunde în lume, să fie mult mai vândute. Cea de-a doua sarcină este trimiterea unui om pe Marte și de a monopoliza piața energetică de acolo. Cea de-a treia sarcină ar fi lansarea rețelei globale Starlink pentru ca oamenii să fie conectați la internet oriunde și oricând.

Salariul lui Musk va rămâne cel mai mare din lume în următorii 10 ani. Directorul SpaceX și Tesla va câștiga mai mult decât directorul Apple, Tim Cook care câștigă „doar” $10 milioane anual. În urma deciziilor acestea, acțiunile Tesla au crescut cu 2%, iar capitalizarea companiei constituie momentan peste $52 miliarde.

loading...

Comments are closed.