Alte știri

24 de gospodării din localitățile Criva, Drepăcăuți și Lipcani au fost evacuate. Motivul înspăimântător

Pinterest LinkedIn Tumblr
Oamenii din 24 de gospodării din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, raionul Briceni au fost evacuați pentru a preveni pericolul inundațiilor.
Decizia ca persoanele din gospodăriile aflate în lunca râului Prut să părăsească locuințele a fost luată de Comisiile pentru situații excepționale în vederea evitării riscurilor.
Conform informației oferite de subdiviziunile teritoriale ale IGSU au fost evacuate 10 gospodării din localitatea Criva, 9 locuințe din satul Drepcăuți și 5 gospodării din Lipcani. În total 44 de persoane s-au adăpostit la rude pentru a nu fi expuse pericolului.
Potrivit IGSU în zonele de risc sunt instituite posturi fixe, care monitorizează situația și raportează nivelul de creștere a apei pe segmentele de observare. Puncte de monitorizare au fost amplasate în orașul Lipcani, dar și satele Drepcăuți și Criva.
Amintim că conducerea IGSU a dispus aprecierea necesarului de forțe, care ar putea fi antrenate în inundații, dar și rezervele necesare pentru lichidarea consecințelor acestora.
Mai mult, Inspectoratul a accentuat necesitatea evaluării tehnicii specializate pentru desfășurarea lucrărilor de întărire a digurilor de protecție, dar și a altor resurse necesare asigurării lucrărilor de prevenire și intervenție.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina) Centrul Hidrologic avertizează că în intervalul de timp 23 – 29 iunie va avea loc creșterea nivelului apei pe sectorul: satul Criva – orașul Costești-Stânca cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul din 23 iunie.
În aceste condiții ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ şi începutul subinundării unor sate aferente râului.
loading...

Comments are closed.