2500 de computere vor ajunge în instituțiile de învățământ din țară

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recepționat astăzi, 22 octombrie, 2500 computere, care urmează să ajungă în instituțiile de învățământ din țară. Tehnica de calcul a fost procurată datorită alocării de către Guvernul Republicii Moldova a sumei de 20 mln. lei.

Ministrul Igor Șarov a menționat că dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente IT reprezintă în continuare o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Repartizarea calculatoarelor se va realiza în baza unei Hotărâri de Guvern elaborată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Reieșind din faptul că laptop-urile vor fi destinate nu pentru laboratorul de informatică, dar pentru elevii și cadrele didactice pentru a asigura accesul la studii atât în contextul desfășurării învățământului la distanță/online, cât de în alte scopuri educaționale, mecanismul propus pentru repartizarea tehnicii de calcul ține de coeficientul obținut din raportul numărului total de elevi și cadre didactice per raion și pe țară.

Cele 2500 de  unități de tehnică de calcul sunt de model LAPTOP HP 255G7/Optical USB, Mouse/Adapter HDMI-to-VGA/.

Ca urmare a licitației din cele 20 mln. lei acordate de Guvernul Republicii Moldova s-au format economii, astfel încât a fost posibilă anunțarea licitației pentru alte 680 laptopuri, care urmează să ajungă în Republica Moldova până la sfârșitul anului 2020.

Citește și: Peste 20 000 de computere vor fi transmise în școlile din țară pentru asigurarea învățământului la distanță

Total
0
Shares
Total
0
Share