27 de decese în Iran. Au vrut să se trateze de coronavirus și au murit din cauza alcoolului contrafăcut

 

Douăzeci şi şapte de persoane au murit intoxicate după ce au consumat alcool contrafăcut în Iran în urma apariţiei unui zvon potrivit căruia băuturile alcoolice ar ajuta la vindecarea de noul coronavirus, relatează luni agenţia de presă oficială Irna, informează Agerpres, care citează AFP.

Cu un bilanţ oficial de 237 de decese, Iranul este una dintre principalele ţări afectate de Covid-19 după China şi Italia.

Consumul şi vânzarea de alcool sunt interzise în Republica islamică Iran, însă mass-media locale raportează cu regularitate cazuri de intoxicaţii letale cu alcool de contrabandă.

Potrivit Irna, 20 de persoane au murit intoxicate cu alcool în provincia Khuzestan (sud-vest), iar şapte în provincia Alborz, în vecinătatea capitalei Teheran. Totodată, conform unui oficial local, 218 persoane au fost spitalizate în Ahvaz, capitala provinciei Khuzestan, în urma acestei intoxicaţii.

Consumatorii au crezut “zvonurile potrivit cărora consumul de alcool poate fi eficient în tratarea (bolilor legate de) coronavirus”, scrie agenţia.

Procurorul adjunct din Alborz a declarat că persoanele care au murit au consumat metanol după ce a fost “induse în eroare de informaţii apărute pe Internet” despre presupusul rol benefic al alcoolului împotriva coronavirusului.

Conform agenţiei Irna, 16 persoane au murit în provincia Khuzestan după infectarea cu noul coronavirus.

Cele mai recente cifre oficiale arată că în Iran au fost înregistrate peste 7.000 de cazuri de coronavirus.

Sursa: digi24.ro 

Citește și: Şase deţinuţi au murit în urma unei revolte într-un penitenciar din nordul Italiei

Total
0
Shares
Total
0
Share