Social

27 de salvatori sunt instruiți în domeniul consolidării capacităților de căutare salvare

Pinterest LinkedIn Tumblr

27 de salvatori din 5 subdiviziuni ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt instruiți în domeniul consolidării capacităților de căutare salvare.

Cursul de pregătire este ținut de experți din Polonia în cadrul proiectului de dezvoltare a capacităților de căutare  – salvare în conformitate cu standardele internaționale ca element de reducere a riscului de dezastre în Moldova finanțat în cadrul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare a Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei Polish Aid.

În cadrul pregătirii salvatorii vor deprinde noi tehnici de evaluare a structurilor de rezistență a clădirilor, stabilizarea elementelor de construcție din lemn, utilaj hidraulic, dar și a altor mijloace speciale în vederea accesului și securizării zonei de intervenție pentru operațiunile de salvare.

Cursurile teoretice și practice se desfășoară în perioada 19 -23  octombrie în municipiul Bălți.

La final salvatorii vor susține un exercițiu practic pentru evaluarea performanțelor. Recent alți 25 de salvatori din IGSU au beneficiat de instruiri similare cu specific de intervenție în mediul urban ținute de Organizația poloneză iHELP.

loading...

Comments are closed.