Iată tot ce trebuie să știi despre anii bisecți, mai ales că data de 29 februarie 2024 este chiar azi. Există mai multe informații interesante, superstiții și tradiții vechi pe care nu multă lume le cunoaște despre anii bisecți.
Anul 2024 este an bisect. În anii bisecți, regăsim în calendar 29 de zile în loc de 28, cât este normalul. Așadar, anii bisecți au o zi în plus față de anii nebisecți, fiind vorba de data de 29 februarie.
O dată la fiecare patru ani este un an bisect.
Iată câteva informații pe care este bine să le cunoști despre acești ani, dar și unele aspecte mai puțin cunoscute despre ziua de 29 februarie.
Tradiții și superstiții pentru anii bisecți. Ce nu este bine să facem pe 29 februarie 2024?
Există tradiții și superstiții pentru data de 29 februarie.
Spre exemplu, nu este bine ca în această zi să te căsătorești pentru că relația ta nu va ține și se va ajunge, într-un final, la divorț. Totodată, nu este bine să divorțezi într-un an bisect pentru că după riști să rămâi singur mult timp.
Nu este bine să îți schimbi locul de muncă, domiciliul. Nici culoarea părului nu este bine să fie schimbată în această perioadă.
Dacă vă doriți să începeți proiecte noi în acest an, este mai bine să le amânați pentru anul viitor. Este vorba despre proiectele mari precum începerea unei afaceri, construcția unei case sau achiziții destul de scumpe.
Conform unei tradiții mai vechi, pe 29 februarie, fetele tinere sunt încurajate să facă primul pas și să îl ceară pe alesul inimii lor în căsătorie.
Oamenii de la sate obișnuiesc să le mai spună celor tineri că într-un an bisect nu au voie să culeagă ciuperci.
Anul 2024 este an bisect. Ce trebuie să știi despre anii bisecți?
În calendarul gregorian, cel după care ne ghidăm în prezent, fiecare an bisect are un număr de 366 de zile, în loc de normalul de 365. În calendarul ebraic lunisolar se adaugă luna Adar Aleph, aceasta fiind cea de-a 13 a lună. Acest lucru se întâmplă de 7 ori în 19 ani.
Sunt 97 de ani bisecți în fiecare ciclu de 400 de ani.
Anii bisecți sunt importanți, chiar dacă nu pare. Aceștia ajută la sincronizarea anului calendaristic cu cel astronomic. Anii bisecți sunt motivul pentru care nu sărbătorim Crăciunul într-o altă lună în afară de luna decembrie.
Există o metodă simplă prin care ne putem da seama ce ani trecuți au fost bisecți, dar și ce ani vor fi bisecți în viitor. Un an bisect este exact divizibil cu 4, conform ani-bisecti.ro. În schimb, anii nebisecți, sunt divizibili cu 100. Comparativ, anul 1800 nu a fost un an bisect, dar anul 2000 a fost an bisect.
Lucruri pe care nu le știai despre ziua de 29 februarie
În anumite țări ziua de 29 februarie este considerată Ziua Burlacului. Este o zi bună pentru ca o femeie să îl ceară în căsătorie pe bărbatul inimii lor. În cazul în care el refuză, ar trebui să îi ofere femeii respective o sumă de bani sau să îi dăruiască o rochie frumoasă.
În zona Europei, în clasele sociale înalte, se practică obiceiul ca bărbatul să îi cumpere alesei inimii lor 12 perechi de mânuși pentru ca femeie să își poată ascundă rușinea în cazul în care nu are pe deget un inel de logodnă.
În Grecia se spune că dacă te căsătorești pe 29 februarie riști să atragi ghinionul.
În Aurora, Illinois, pe 29 februarie femeile pot deveni polițiste și așa îi pot aresta pe bărbații fără pereche. Ei sunt nevoiți să plătească amenda de 4 dolari.
sursa: Rador.ro