Reforma justiției: Sistemul judecătoresc și-a schimbat logoul

În anul 2023 au demarat activitățile în domeniul elaborării noii identități vizuale a sistemului judecătoresc cu susținerea Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”.

Astfel, în cadrul Grupului de lucru privind dezvoltarea instanțelor judecătorești-model, cu implicarea tuturor instanțelor judecătorești din țară, au fost acceptate noile însemne corporative ale sistemului judecătoresc.

“La demersul CSM nr. 3648 din 20.10.2023, prin Decizia nr. 231-VI din 14.11.2023, Comisia Națională de Heraldică a avizat proiectele următoarelor însemne corporative ale Consiliului Superior al Magistraturii şi ale instanțelor judecătorești din Republica Moldova: stema, drapelul, culoarea corporativă, insigna de apartenență corporativă, precum și proiectul Regulamentului privind utilizarea simbolurilor corporative ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale instanțelor judecătorești din Republica Moldova.

Ulterior, prin Hotărârea CSM nr. 554/36 din 01.12.2023 au fost aprobate însemnele corporative ale CSM și ale instanțelor judecătorești din Republica Moldova și Regulamentul privind utilizarea simbolurilor corporative ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale instanțelor judecătorești din Republica Moldova.

În final, la data de 9 februarie 2024, Comisia Națională de Heraldică de pe lângă Președintele Republicii Moldova a înregistrat în Armorialul General al Republicii Moldova însemnele corporative ale CSM și ale instanțelor judecătorești din Republica Moldova prin Decizia nr.256-VI.01 din 09.02.2024.

La recenta ședință a CSM nr.13 din 02.04.2024 au fost aprobate ghidurile de identitate vizuală și kiturile de brand pentru CSM și instanțele judecătorești din Republica Moldova.

Fiecare ghid de identitate vizuală elaborat stabilește reguli specifice pentru utilizarea însemnelor corporative, culorilor, fonturilor și a altor elemente de identitate, pentru a asigura coerență și uniformitate în toate materialele și canalele de comunicare. Corespunzător, fiecare kit de brand include specificații tehnice necesare pentru realizarea produselor de vizibilitate în conformitate cu însemnele corporative aprobate.

Însemnele corporative înregistrate în Armorialul General al Republicii Moldova vor avea un rol important în reprezentarea identității și unității Consiliului Superior al Magistraturii și a instanțelor judecătorești din Republica Moldova. Aceste simboluri vor comunica vizual valorile și autoritatea asociate sistemului judecătoresc și vor contribui la recunoașterea și reprezentarea acestuia în diverse contexte.

Aducem mulțumiri pentru inițiativă și susținerea perpetuă a Proiectului ‘Instanțe Judecătorești Model’”, este scris în comunicatul oficial al CSM.

Total
0
Shares
Total
0
Share