3 din 4: CSM a anunțat rezultatele concursului privind numirea unor judecători la CSJ

Astăzi, în cadrul ședinței Plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost intervievați 4 candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

În urma prestației candidaților și analizei materialelor dosarelor personale, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au evaluat candidații după cum urmează: judecătorul Viorica Puica a obținut 93 puncte, judecătorul Stela Procopciuc a obținut 93 puncte, judecătorul Diana Stănilă a obținut 85 puncte, judecătorul Aurelia Cazacliu a obținut 57 puncte.

Potrivit art. 7 al. 3 a Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție și punctului 30 al Regulamentului privind selecția judecătorilor Curții Supreme de Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintelui Republicii Moldova numirea în funcția de judecători ai Curții Supreme de Justiție următorii judecători: Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă.

La moment în examinarea CSM se află Raportul cu privire la propunerea de nepromovare a judecătorului Adrian Ciobanu, pe când referitor la candidații din rândul judecătorilor Grigori Manoli și Dorin Munteanu, Comisia încă nu s-a expus.

Tot astăzi, CSM a declarat inadmisibil dosarul lui Vladislav Gribincea de accedere în funcția de judecător la CSJ.

Total
0
Shares
Total
0
Share