Alte știri

30 000 de sirieni nu vin în Moldova, în schimb 500 000 de pakistanezi urmează să ajungă în România!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste jumătate de milion de pakistanezi ar putea fi angajați în România, în următorul an. Vor lucra în domenii cum ar fi construcții sau IT, unde este mare nevoie de forță de muncă, transmite Pro TV România.

Decizia a fost luată după de ambasadorul român din Pakistan a discutat cu premierul acestei țări.

În primă fază, până anul viitor, vor fi angajaţi 500 de mii de pakistanezi, dar vor urma şi alţii, pentru că România trece prin cea mai gravă criză a forţei de muncă. Nu sunt oameni care să lucreze în construcţii, industria hotelieră, informatică sau inginerie. Dintre pakistanezii care vor ajunge în România în viitorul apropiat, peste 40 de mii ar putea fi angajaţi ca şoferi.

Şi Germania a anunţat că va primi anul acesta experţi pakistanezi în robotică şi mecanică cuantică. România se situează pe locul doi în lume în privinţa ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de personal, fiind depăşită doar de Japonia. La noi, 4 din 5 angajatori îşi găsesc extrem de greu personal, iar meseriaşii, inginerii şi şoferii sunt cel mai greu de găsit.

În aceste condiţii, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajaţi din alte ţări, potrivit ambasadorului nostru în Pakistan. Diplomatul a vorbit despre criza forţei de muncă de la noi cu oficialii din Pakistan, care vor trimite aşadar, pentru început, o jumătate de milion de oameni.

Amintim că în timpul campaniei prezidențiale din 2016 din Republica Moldova, în presă s-a vehiculat ideea precum că dacă Maia Sandu ar fi câștigat alegerile, în țara noastră urmau să ajungă 30 000 de imigranți sirieni.

loading...

Comments are closed.