Alte știri

30 de experți electorali internaționali vor observa alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acțiunile întreprinse de Comisia Electorală Centrală în procesul de organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost discutate cu experții electorali din cadrul autorităților electorale partenere. Aceștia reprezintă entități omoloage din Ucraina, România, Republica Azerbaidjan, Federația Rusă, Georgia, Republica Turcia, Republica Belarus, Kazahstan și Republica Kîrgîstan.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Eforturile autorităților Republicii Moldova de a desfășura un scrutin anticipat, în condițiile mai multor provocări, au fost înalt apreciate de colegi. Aceștia s-au arătat interesați de activitatea organelor electorale, funcționarea sistemelor informaționale gestionate de CEC, de asigurarea transparenței finanțării campaniei electorale desfășurată de candidați, de stabilirea și aplicarea regulilor legate de situația pandemică.

Conducerea CEC a mulțumit colegilor pentru receptivitate și participarea lor în procesul de observare a alegerilor parlamentare anticipate de mâine, într-o perioadă atât de importantă și responsabilă pentru autoritatea electorală. Aflarea lor, în aceste zile, în Republica Moldova, e o bună oportunitate pentru toți colegii să realizeze schimb de experiență și bune practici pentru organizarea proceselor electorale în țările lor.

Pe parcursul zilei de mâine, experții electorali vor observa desfășurarea procesului electoral în câteva circumscripții electorale, vizitând mai multe secții de votare.

Pentru scrutinul din 11 iulie 2021, CEC a acreditat 30 de experți electorali internaționali din partea a 10 autorităţi electorale străine.

loading...

Comments are closed.