Economic

30 de milioane de euro: UE sprijină Programul de reformare a Învățământului Profesional Tehnic din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană sprijină financiar și tehnic implementarea Programului de reformare a Învățământului Profesional Tehnic (ÎPT), cu o valoare totală de circa 30 de milioane de euro.

În baza acestui exercițiu, au fost create 11 Centre de Excelență în domeniile cele mai importante ale economiei naționale.

Centrul de Excelență în servicii și prelucrarea alimentelor din Bălți reprezintă unul dintre cele 11 instituții reformate și pregătește controlori-casieri, brutari, barmani, chelneri, bucătari, cofetari și tehnologi în alimentația publică.

European Union in the Republic of Moldova, guvernul filip educatieTelegraph amintește că țara noastră a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014 – un tratat internațional între Republica Moldova pe de-o parte și Uniunea Europeană pe de alta, care prevede cooperare în domenii precum comerțul, politica de securitate și cultură. Acest document contribuie la construirea unei integrări mai profunde atât din punct de vedere politic cît și economic între RM și UE.

loading...

Comments are closed.