Actual

319 200 $, 141 340 €, 53 340 lire sterline și 26 650 ruble rusești – valută nedeclarată și depistată pe parcursul anului 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

319 200 dolari SUA, 141 340 euro, 53 340 lire sterline și 26 650 ruble rusești – valută nedeclarată și depistată pe parcursul anului 2021, în timpul controlului de securitate, în Aeroportul Internațional Chișinău.

În cele 10 cazuri de trafic ilicit de bani au fost documentați trei cetățeni ai Republicii Moldova, trei ai României, patru din Federația Rusă și câte un cetățean al Israelului și Statelor Unite ale Americii.

De punctat că două incidente au fost consemnate în prima jumătate a anului, ca restul faptelor ilegale să fie înregistrate în ultimele luni ale anului precedent. Totodată, cazurile au fost transmise, conform competențelor, colegilor de la Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Conform procedurilor de control al trecerii frontierei de stat prin Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul prelevării imaginilor, după scanarea bagajelor de mână, erau depistate sumele de bani nedeclarați.

Important, în cazul depistării numerarului care depășește pragul valoric de 10.000 de euro, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.

loading...

Comments are closed.