Social

40 de profesori de informatică participă la cursuri de instruire, organizate de partenerii coreeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

40 de profesori de informatică din Republica Moldova participă, începând de astăzi, 26 octombrie, la cursuri de instruire la distanță organizate de experți ai Oficiului Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea.

Cursurile se vor desfășura în perioada 26-28 octombrie și vor dura câte 6 ore pe zi. În total cursurile au durata de 45 ore și vor conține module cu referire la: limbaje de programare vizuală (scratch); programarea cu microbit; Inteligența artificială și programarea logică; Big Data. De asemenea, formatorii și specialiștii coreeni vor prezenta profesorilor din țara noastră tehnici moderne de predare în domeniul TIC, precum și metode de integrare a tehnologiilor informaționale în sistemul educațional, în special în cel de la distanță.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a fost prezent la evenimentul de lansare a cursurilor, unde a mulțumit partenerilor coreeni pentru tot suportul acordat sistemului educațional din țara noastră.

„Formările pe care ni le oferiți și-au demonstrat sustenabilitatea din 2015 și până în prezent. Sunt sigur că și aceste cursuri de formare vor fi benefice pentru cadrele didactice din Republica Moldova și vreau să vă mulțumesc pentru tot suportul pe care ni l-ați oferit, inclusiv pentru tehnica de calcul donată, atât de necesară pentru educația de la distanță în condițiile provocate de virusul COVID-19”, a declarat ministrul Igor Șarov.

La rândul său, Park Juyong, vice-președinte al Oficiului Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea, și-a exprimat speranța că aceste cursuri îi vor ajuta pe profesorii din Republica Moldova să acumuleze experiență și noi perspective asupra instruirii IT și online.

Cursurile de instruire sunt organizate în baza Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Citește și: 59 de cadre didactice și manageriale din instituțiile cu instruire în limbile minorităților naționale au beneficiat de „Programul învățăm limba română la distanță”

loading...

Comments are closed.