Alte știri

48 de școli și 54 de grădinițe, închise din cauza condițiilor meteo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe școli din țară și-au sistat activitatea pe parcursul zilei de 28 ianuarie. Potrivit ministerului Educației Culturii și Cercetării, acestea au fost afectate de căderile abundente de zăpada.

Astfel, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii-Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA- Găgăuzia și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor, dintre care 41 de instituții activează la distanță, iar 7 instituții nu vor funcționa pe parcursul zilei de astăzi din cauza lipsei energiei electrice.

De asemenea, 54 de grădinițe din raioanele nominalizate, și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu își desfășoară activitatea din lipsa energiei electrice, iar 2 instituții de învățământ au regim de activitate redus.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel 2887 de elevi nu au fost transportați.

 

loading...

Comments are closed.