Social

5 cadouri pe care nu ar trebui să le faci niciodată! De câte ori ai greșit până acum?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zile de naștere, onomastice, aniversări sau petreceri de casă nouă. Nunți botezuri sau simple petreceri. Mereu suntem puși în sitația de a cumpăra cadouri pentru apropiați sau cei dragi! Fie că este vorba despre un parfum, un ceas sau un set de cafea, de fiecare dată reușim să găsim ceva frumos, despre care sperăm că va fi și pe placul persoanei care va primi darul din partea noastră. Știați, însă, că există o listă cu obiectele pe care nu ar trebui să le faceți cadou niciodată? Iar motivele sunt de la reguli de etichetă, până la superstiții.

1. Mănuși

Cu toate că pot repezenta un cadou extreme de elegant, se crede că mănușile sunt folosite deoseori în ritualuri magice. Se spune că atunci când cineva oferă cadou mănuși, va avea ghinion atât persoana care le-a oferit cât și cea care le-a primit. Dacă, totuși, vrei să faci cuiva cadou o pereche de mănuși dar ești o persoană superstițioasă, asigură-te că vei primi și tu ceva în schimb.

2. Oglindă

Se spune că oglinda primită cadou nu face altceva decât să fure tinerețea și vitalitatea persoanei în a cărei casă ajunge. Așa că ia-ți gândul de la acest dar. În schimb, te poți orienta spre un tabou sau un set pentru bucătărie.

3. Pantofi

Se spune că dacă oferi în dar o pereche de pantofi i-ai dorit celui care îi va încălța să fie cuprins de nefericire. O explicație pentru această ipoteză este aceea că în limba chineză cuvântul „pantof” este sinonim cu „suspin”. Pe de altă parte, superstițiile din țara noastră spun că persoana care oferă cadou o pereche de pantofi va suferi o despărțire definitivă de cea care i-a primit.

4. Perle

În niciun caz să nu le oferi celor dragi bijuterii cu perle. Se spune că aceastea aduc, pe lângă ghinion, pierderi materiale și boli. În schimb, poți face cadou diferite bijuterii cu pietre prețioase.

5. Batistă

Cu toate că poate părea un cadou fin, feminin, o batistă oferită în dar este un gest destul de neinspirat. Asta deoarece batistele sunt asociate cu înmormântările.

Indiferent de ce vei alege până la urmă, ține minte că orice cadou trebuie oferit din inimă. Iar dacă este destinat unei persoane de sex feminin, nu uita de flori!

loading...

Comments are closed.