5 GREȘELI care îți strică TELEFONUL MOBIL: L-ai încărcat INCORECT tot timpul!

tehnologii, telefon mobil, baterie
 

Toată lumea e de acord că bateriile telefoanelor inteligente sunt îngrozitoare. Abia dacă durează o zi întreagă. Totuși, asta e parțial și din vina noastră.

Iată ce trebuie să eviți pentru a prelungi viața telefonului tău:

1. Nu-l ține în priză după ce s-a încărcat complet

Asta dăunează bateriei pe termen lung. Odată ce a ajuns la 100%, prin încărcător trece puțin curent pentru a-l menține la acest nivel. Asta menține bateria într-o stare de stres și tensiune, care afectează chimia din interior. A scoate telefonul din priză după ce s-a încărcat seamănă cu relaxarea mușchilor după niște exerciții intense – și tu te-ai simți oribil dacă ar trebui să muncești nonstop ore în șir.

2. E mai bine să nu-ți încarci complet telefonul

Dacă nu ai nevoie cu adevărat de el complet încărcat, cel mai bine e să menții bateria pe la 80%.

3. Încarcă-ți telefonul oricând poți

Se pare că bateriile telefoanelor noastre sunt mult mai fericite dacă le încarci ocazional în timpul zilei, în loc să le lași foarte mult când sunt goale. E în regulă dacă le înarc de mai mlte ori pe zi. Asta permite ca bateria să funcționeze la parametri optimi mai mult timp și să fie în formă în timpul zilei. Vei putea astfel folosi aplicații care îl descarcă repede, precum cele legate de locație, GPS.

4. Ai grijă la supraîncălzire

Dacă vezi că telefonul tău devine puțin mai fierbinte, dă-i jos capacul. Dacă ești afară, asigură-te că nu stă în soare și că e acoperit.

5. Fii mai atent când îți îngrijești telefonul, fiindcă o fi el inteligent, dar noi suntem oamenii care l-au creat.

Total
0
Shares
Total
0
Share