Social

5 produse care îți fortifică organismul în perioada rece a anului. Le consumi?

Pinterest LinkedIn Tumblr

A început sezonul rece al anului, cel în care organismul ne este amenințat de tot felul de factori care îl pot destabiliza. Ceea ce nu înseamnă că suntem complet lipsiți de soluții. Natura îți sare în ajutor și îți oferă toată susținerea de care ai nevoie pentru a face față tuturor provocărilor sezonului rece. Iată care sunt cele 5 produse ce au grijă de sănătatea ta odată cu venirea toamnei.

1.Uleiul de cocos

Din fericire, am trecut peste preconcepțiile din ultimii ani, care ne îndemnau să renunțăm cu totul la grăsimi pentru un stil de viață sănătos. Am înțeles acum că, dimpotrivă, grăsimile sunt esențiale dacă ne dorim un organism puternic. Este însă imperios necesar să optezi pentru grăsimi bune, așa cum sunt cele conținute de uleiul de cocos. Înlocuiește uleiul tău normal de gătit cu acest super aliment și vei vedea cum viața ți se schimbă cât ai pocni din degete, iar bolile nu mai au o șansă în fața ta.

2. Clorura de magneziu/sare nigari

Deficitul de magneziu este una dintre problemele cu care ne confruntăm în acest sezon, iar clorura reprezintă unul dintre darurile naturii cu efecte miraculoase împotriva acestei probleme. Marele său avantaj este constituit de faptul că e asimilată foarte ușor de către organism. Acest miracol al naturii reduce deficitul de magneziu, riscul de osteoporoză și de atac de cord, susține sistemul osos și pe cel nervos, echilibrează hormonii și reglează tensiunea arterială.

3. Vitamina C

Dacă ești în căutarea acelei vitamine care să te păstreze tânără și sănătoasă pentru mai mult timp, tocmai îți povestim acum despre ea. Vitamina C previne toate bolile asociate sezonului rece, dar și îmbătrânirea și riscul de apariție al cancerului. E esențială în producția de colagen, ceea ce o face ideală pentru a te bucura de tinerețe fără bătrânețe. De asemenea, revitalizează, susține funcționarea rinichilor, previne bolile de inimă, protejează ADN-ul și detoxifică. E unul dintre cei mai puternici antioxidanți și îți va fortifica organismul în lupta cu sezonul rece.

4. Lăptișor de matcă

Una dintre minunile industriei apicole, lăptișorul de matcă te va convinge încă de la primele utilizări. Te revitalizează și te va umple de viață în perioadele cele mai stresante și mai obositoare din viața ta. Conține o multitudine de agenți antibacterieni și antivirali, ceea ce îl face esențial în sezonul rece, dar și polifenoli, vitamine din complexul B și toată gama de aminoacizi esențiali. Lăptișorul de matcă este un bonus pentru sănătatea femeilor și datorită capacității sale de a a regla menstruaţia și de a alina simptomele menopauzei. De asemenea, produsul întârzie îmbătrânirea, un alt motiv pentru care ar trebui să se regăsească pe lista ta în fiecare anotimp.

5. Migdale întregi

Ai poftă de ceva dulce și nu mai știi ce să alegi? În loc să cazi în capcana acelei tablete apetisante de ciocolată, mai bine ai alege o porție de migdale întregi. O sursă de acizi grași esențiali extraordinară, migdalele reduc colesterolul din organism, susțin funcționarea sistemului nervos și apără de acțiunea degradantă a radicalilor liberi. De asemenea, migdalele îmbunătățesc digestia, energizează, conferă strălucire părului și sunt pur și simplu minunate pentru o imunitate de top.

loading...

Comments are closed.