Alte știri

5 secrete din prânzul francezilor sau teoria “paradoxului francez”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mesele francezilor intrigă multă lume. Mănâncă atâta brânză şi numeroase croissante, şi cu toate astea sunt atât de slabi, spun americanii. Prânzul francezilor vine însă cu câteva secrete la pachet, notează gandul.md.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!
  1. Prânz bogat, cină mică. O masă consistentă în miezul zilei îţi dă energie până seara şi te decontectează de la orice ai face. Nu sări peste prânz şi nu-l servi pe tastatură.

2. Nu trebuie să găteşti. Mesele pot fi gustoase şi dacă nu le găteşti pe plită sau în cuptor. Francezii mânâncă multe produse semi-preparate, dar cu ingrediente de foarte bună calitate. Cremele, brânzeturile şi supele reci sunt snack-uri perfecte pentru prânz.

3. Mânâncă pe îndelete. Diferenţa mare dintre francezi şi americani este că primii ştiu să savureze prânzul. Îl servesc relaxaţi şi deloc grăbiţi spre deosebire de americani. În Paris, prânzul cu patru feluri de mâncare este ceva normal. Şi nu la birou sau pe stradă.

4. Salate la alt nivel. Francezii adoră legumele verzi, combinate deştept. De exemplu, o salată verde, cu sparanghel şi jumări de raţă. Magic. Iar cu un dressing uşor o desăvârşeşti.

5. Dacă totuşi te grăbeşti, aplică metoda “cât mai simplu”. Nu toată lumea are posibilitatea să servească un prânz pe îndelete. Dacă ai nevoie de ceva rapid, mergi pe varianta cât mai simplu. Iar asta la francezi înseamnă un sandviş compus dintr-o baghetă, brânză şi şuncă. Ingrediente simple, dar absolut delicioase.

Francezii au o incidenţă mai scăzută când vine vorba de bolile coronariene şi o speranţă de viaţă de 82 de ani, în timp ce consumă  23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, în schimb, mănâncă 11, 6 kg de brânză în fiecare an, dar înregistrează un nivel de două ori mai ridicat de boli cardiovasculare, iar speranţa de viaţă este de 81 de ani.

loading...

Comments are closed.