Alte știri

50.000 de doze de vaccin antigripal au sosit în țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Al doilea lot de 50.000 de doze de vaccin antigripal a sosit în Republica Moldova, informează CNAM, citată de Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Acesta a fost recepționat săptămâna curentă la depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Lotul este de producţie franceză şi are o valoare de peste şase milioane de lei. Acesta a fost achiziţionat din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).
Vaccinul este omologat în Republica Moldova, iar componenţa acestuia corespunde celei recomandate de OMS pentru emisfera de nord, sezonul 2019-2020.

Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condiţiilor lanţului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii. Vaccinul va fi transportat în centrele de sănătate publică teritoriale, care îl vor distribui conform planurilor existente în fiecare teritoriu.

Acest lot va fi utilizat pentru toate grupurile profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, preponderent pentru lucrătorii medicali.

loading...

Comments are closed.