600 de militari din Moldova, România, SUA și alte țări se vor antrena în cadrul exercițiului multinațional ”Scutul Păcii – 2024”

Militarii Armatei Naționale participa la exercițiului multinațional „Scutul Păcii – 2024”. Astăzi, la centrul de instruire a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului.

Prezent la ceremonia de deschidere a evenimentului, Sergiu Cirimpei, locţiitorul șef Marele Stat Major al Armatei Naţionale, a menționat că „Scutul Păcii” nu este doar un exerciţiu de instruire a efectivului Armatei Naţionale, ci şi un test de verificare a nivelului de pregătire a subunităţilor noastre în conformitate cu standardele internaționale.

Potrivit lui Sorin Bacalu, directorul exercițiului “Scutul Păcii”, la antrenamente participă aproximativ 600 de militari din unitățile Armatei Naționale, Inspectoratul General de Carabinieri, armata română, americană și alte țări partenere.

Conform sursei citate, exercițiul are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Conform procedurii, militarii sunt verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziţia tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securităţii obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

Antrenamentele din cadrul exercițiului „Scutul Păcii – 2024” vor dura până pe 28 iunie, curent.

 

Total
1
Shares
Total
0
Share