Top 7 Cele Mai Periculoase Meserii din Lume! Ai avea curaj să lucrezi așa ceva? 

cele mai periculoase meserii din lume

Dacă te-ai plictisit de slujba ta și îți dorești să faci o schimbare majoră prin care să te reorientezi și să îți dezvolți alte laturi, este posibil să îți treacă prin minte anumite meserii care mai de care mai aventuroase și interesante.

Totuși, unele dintre acestea pot fi mult mai periculoase decât te-ai aștepta, așa că după ce vei citi lista de mai jos și ceea ce presupune fiecare meserie, este posibil să îți schimbi părerea. Este bine să te interesezi foarte bine dacă îți dorești să faci un astfel de pas.

1. Mulgător de șerpi

Mulgătorii de șerpi își petrec zilele împingând șerpi în containere de plastic pentru a extrage veninul lor. Veninul lor poate fi folosit în multe lucruri, dar cea mai importantă întrebuințare este la crearea antiveninului. Deși există metode de siguranță, fiecare mulgere este periculoasă.

2. Muncitor în construcții

Deși se folosesc echipamente de siguranță, această meserie tot te pune în contact cu unele unelte foarte periculoase și ea presupune ca tu să cari niște materiale foarte grele la înălțimi care îți fac inima să stea. Un alt pericol vine odată cu barele și pereții ce pot cădea peste muncitori.

3. Toreador

Această meserie a deveni populară în anii ’90 când se promitea o recompensă foarte mare pentru cei care puteau să stea pe taur mai mult de 8 secunde. De fapt, recompensa nu reușește să acopere riscurile posibile. Statisticile arată că toreadorii au câte o rană gravă o dată la 15 ocazii.

4. Ghid montan

Cucerirea vârfurilor munților a fost un vis pentru suficient de mulți oameni astfel încât să se creeze și o meserie: ghidul montan. Meseria lor nu presupune doar ghidare, ci și cărarea echipamentelor și proviziilor grele pe niște drumuri destul de periculoase.

5. Producător de microcipuri

Un număr foarte mare de chimicale precum arsenicul sunt folosite pentru a produce microcipuri. Deși ele nu fac posibilă o soartă fatală, efectele pe termen lung pot fi pierderea sarcinii, defectele de la naștere, bolile respiratorii și chiar cancerul.

6. Corespondent de război

Răspândirea adevărului în toată lumea este la fel de importantă ca a fi doctor, dar asta presupune numeroase riscuri. Pericolul constă în răpire, tortură și chiar moarte. Când ești în mijlocul acțiunii, nu ești văzut ca un jurnalist, ci ca un inamic.

7. Tăietor de lemn

Tăierea lemnelor este una dintre cele mai periculoase industrii deoarece există șanse de 20 de ori mai mari să mori în acest domeniu decât în altele. Trebuie să te confrunți cu mașinării grele zilnic; ca rezultat, multe morți survin din cauza funcționării greșite a echipamentului.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share