Editoriale

7 greșeli pe care le fac aproape toate femeile într-o relație

Pinterest LinkedIn Tumblr

Multe lucruri depind de femeia implicată în relație. Dacă o femeie se schimbă, atunci și relația ei cu bărbatul se va schimba. Iată șapte greșeli comune întâlnite la femei:

1. Ții prea multă morală. Greșeala principală într-o relație este inițierea prea multor discuții de către femei. Este vorba de genul de discuții în care, în loc să explice de ce se simt dezamăgite, femeile vor să învețe bărbații cum să facă anumite lucruri.

2. Ești aruncată de la o extremă la alta. Femeile mai fac o greșeală: se mișcă prea repede de la „mereu disponibila” la „absolut indisponibilă”. Sunt două momente de reținut aici: Când o femeie este întotdeauna disponibilă pentru intimitatea cu partenerul său, indiferent de cum se comportă acesta, ea își pierde din valoare atât în ochii ei, cât și în ai partenerului. Atunci când o femeie acționează ca un lider sau ca o „mamă” în familie, ea pierde din atractivitatea sexuală. Și aceasta se explică prin faptul că pentru bărbați „mamă” și „sex” sunt lucruri destul de diferite. El o iubește pe „mami”, dar își va găsi altă femeie pentru sex. Femeia este combinația dintre o fată și o mamă. Împreună, aceste două elemente construiesc o femeie calmă, armonioasă care știe să fie flexibilă. Mami nu poate fi flexibilă, pentru că își face mereu griji pentru ceva și trebuie să fie corectă. Pe de altă parte, o fată poate fi flexibilă doar pentru că este prostuță.

3. Transformi tigrul în pisică. Femeile încearcă adesea să aducă în atenția bărbaților faptul că nu trăiesc conform așteptărilor. Continuă cu afirmații de genul: „Ești leneș!”, „Când se va termina?”, „Nu faci niciodată bani”, „Când vei lua o decizie?”. Luând această poziție, îl vei transforma într-o pisică care nu va dori să meargă în direcția pe care încerci să o indici. Este o alegorie care demonstrează acest lucru: dacă în fiecare zi lovești puternic un tigru cu un papuc, îi spui că nu este puternic și că nu este tigru, acesta va începe să se comporte ca atare.

4. Nu recunoști fericirea. Se întâmplă ca fetele cu statut, vârstă, experiență și educație complet diferită să facă exact aceleași greșeli. Ce reiese de aici? Că părinții au o mare responsabilitate. Trebuie să le ofere fiicelor lor experiențe fericite, așa încât mai târziu ele să se poată identifica în societate. Astfel, atunci când o fată își începe viața, ea nu știe ce înseamnă a fi cu adevărat fericită.

5. Nu arăți afecțiune copiilor. Când o fetiță de 3 ani se apropie de un băiat, îi arată afecțiunea imediat. Comportamentul fetei este în mare parte dictat de natură. Dacă o femeie matură ar avea același comportament, atunci bărbatul nu ar avea nicio șansă să rămână indiferent față de ea. Dar ce se întâmplă cu acest comportament pe măsură ce crește? De ce atunci când o fată începe o relație trebuie să treacă o grămadă de timp pentru ca ea să prezinte semne de atașament? Când era copil făcea totul natural. De ce trebuie să învețe acest comportament de fiecare dată?

6. Nu îl lași să vorbească. Bărbații ar trebui să învețe cum să vorbească. În cazul în care nu vorbesc, femeile se simt nedorite. Problema este că bărbații fac planuri singuri și nu le discută cu femeile. Dacă el spune: „Voi lucra și în trei ani vom putea să ne cumpărăm o casă”, atunci ea îl va sprijini. În ochii bărbaților, faptul că trăiește cu ea, că vine acasă și mănâncă bunătățile gătite de ea înseamnă că o iubește. Femeile nu înțeleg acest lucru și se întreabă: „Ce pot să fac dacă lui îi este greu să se uite la mine când vine acasă târziu și doarme în altă cameră?” Când bărbații sunt întrebați despre asta, ei răspund: „Eu sunt cu ea, nu-i așa? Totul este în regulă”. Trebuie să vorbești cu femeia. Îi poți spune: „Sunt obosit. Ai putea să îmi pregătești ceva?” Asta o va face fericită.

7. Nu îți recunoști propria frumusețe. De ce o femeie petrece ore în fața oglinzii înainte de a ieși, străduindu-se să arate mai bine pentru străinii din stradă, dar nu își poate găsi timp pentru a arăta un pic mai frumoasă pentru bărbatul din casă? Acest lucru se întâmplă pentru că femeile își fac griji de opinia publică. Bărbatul îi este deja alături. Ele pun mai multă valoare pe remarcile altor oameni care spun că el are o soție frumoasă, decât pe laudele primite de la propriul soț. Nu este o atitudine foarte sănătoasă și trebuie să fie îndepărtată. A fi frumoasă este datoria femeilor, indiferent de vârstă sau job.

autor: Eva Adam

loading...

Comments are closed.