Alte știri

70 de cadre didactice și manageriale din Republica Moldova au beneficiat de cursuri de studiere a limbii române prin programul „Învățăm Româna la Distanță”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a organizat conferința de bilanț a Programului de formare lingvistică continuă, care a fost desfășurat timp de 4 luni, pentru 70 de cadre didactice și manageriale din instituțiile cu instruire în limbile minorităților naționale din 42 de localități din Republica Moldova.

La eveniment au participat: secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Natalia Grîu; directorul ANTEM Lucia Cucu; beneficiari ai programului, precum și experții și tutorii ANTEM.

Secretarul de stat, Natalia Grîu a felicitat cadrele didactice și manageriale pentru succesul obținut prin dobândirea unui nivel înalt de competență lingvistică în limba română. „Pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării asigurarea condițiilor necesare pentru învățarea limbii române este o prioritate, ce se realizează în parteneriat cu ANTEM prin activități cu impact. Împreună am reușit să realizăm mai multe proiecte privind creșterea competențelor de comunicare a limbii române pentru reprezentanții minorităților naționale din Republica Moldova”, a menționat oficialul.

Menționăm că formarea lingvistică continuă în scopul dezvoltării profesionale a cadrelor didactice și de conducere s-a desfășurat în perioada septembrie – ianuarie 2021 prin intermediul platformei de instruire la distanță https://invat.antem.org/ la unul din nivelele A1/A2/B1, în funcție de nivelul de competență al beneficiarului.

Această activitate a fost realizată în cadrul Programului național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii române în instituțiile de învățământ general cu instruire în limbile minorităților naționale (2016 – 2020), aprobat prin HG nr. 904/2015.

Obiectivul general al proiectului a fost asigurarea condițiilor necesare pentru îmbunătățirea competenței lingvistice a cadrelor didactice și manageriale din instituțiile cu instruire în limbile minorităților naționale.

loading...

Comments are closed.