Alte știri

70 de centre de testare pentru coronavirus, distruse în timpul protestelor din SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dr. Deborah Birx, coordonatorul medical desemnat de Casa Albă pentru criza COVID-19, a atras atenția guvernatorilor statelor americane că 70 de centre de testare a coronavirusului au fost distruse în timpul protestelor declanșate de moartea lui George Floyd, relatează Business Insider.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Într-o videoconferință de luni a cărei înregistrare a fost obținută de The Daily Beast, Birx le-a transmis guvernatorilor că “ar trebui să se miște rapid pentru a se asigura că testarea este disponibilă în zonele urbane”. Comentariile vin după ce dr. Anthony Fauci, 79 de ani, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, principalul consilier al preşedintelui Donald Trump, și-a exprimat îngrijorarea că protestele ar putea cauza o creștere abruptă a numărului de cazuri COVID-19.

Conform Times, Fauci și-a pus mâine în cap când a văzut imaginile în direct ale protestelor din Washington, New York, Los Angeles sau Philadelphia “După toate eforturile pe care le-am făcut pentru a menține distanțarea socială, sunt foarte îngrijorat că am putea experimenta un nou val de îmbolnăviri”.

Vicepreședintele Mike Pence, 61 de ani, coordonatorul celulei de criză de la Casa Albă, a afirmat că creșterea numărului de noi infecții cauzate de revolte este “o problemă pe care echipa noastră o urmărește și ne îngrijorează”.

Membri ai Gărzii Naționale, infectați Membri ai Gărzii Naționale din Washington DC au fost depistați deja cu coronavirus, după ce au fost desfășurați în 31 mai pentru a ajuta cu controlarea demonstrațiilor în masă și actelor de vandalism din capitala Statelor Unite.

Contactat de National Review, purtătorul de cuvânt nu a precizat cu exactitate numărul infecțiilor. Datele autorităților arată o creștere a numărului de noi infecții și a internărilor în spitale cu COVID-19 în mai multe state americane după weekendul dedicat Zilei Eroilor din ultima săptămână a lunii mai, pe măsură ce tot mai multe state au început să se redeschidă după luni de carantină. Infecțiile, în creștere în 19 state

Peste 115.000 de americani au murit deja, iar tendința crește brusc. 5.000-6.000 de decese sunt așteptate până la 4 iulie – în fiecare săptămână. Aceste cifre au fost pronunțate de epidemiologul Nicholas Reich, de la Universitatea Massachusetts Amherst, pentru Politico.

În ciuda faptului că în unele zone se vede o scăderea a numărului infecțiilor, conform platformei “Strategia de ieșire din COVID”, numărul de cazuri este în creștere în 19 state, în special în Arizona, Florida și Texas.

Sursa: Libertatea.ro 

Citește și: SUA au depăşit 2 milioane de cazuri de infecție cu COVID-19

loading...

Comments are closed.