Alte știri

70 de mii de cetățeni din capitală și din suburbii s-au vaccinat până în prezent împotriva infecției COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 70 de mii de cetățeni din capitală și din suburbii s-au vaccinat până în prezent împotriva infecției COVID-19, cu prima doză de ser. Totodată, peste 7300 de oameni au primit și rapelul. Informații în acest sens a prezentat Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței operative săptămânale. Totodată, e de menționat că, în scopul creșterii numărului de persoane imunizate, Primăria va organiza în această săptămână câteva inițiative noi privind vaccinarea.

Potrivit lui Ion Ceban, numărul de persoane imunizate în Chișinău este relativ mic, deși vaccinarea a început acum 2 luni, iar în capitală activează Centrul municipal de vaccinare cu o capacitate de 1200 persoane zilnic și peste 50 de puncte de vaccinare (amenajate în capitală, în cadrul centrelor medicilor de familie, în suburbii, prin organizarea punctelor mobile de imunizare).

Conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în capitală a fost stabilit gradul de alertă COD PORTOCALIU. Totodată,  din 21 mai, a.c., în capitală s-a permis imunizarea anti-COVID-19 la adresarea liberă a tuturor locuitorilor de la 18 ani, la orice punct de vaccinare, indiferent de viza de reședință și locul de trai. 

Conform informațiilor la data de 23 mai 2021, în municipiul Chișinău sunt înregistrate 106257 de cazuri de COVID-19, dintre care 103136 – recuperate și 1879 de decese.

loading...

Comments are closed.