Libera circulație a elevilor din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, examinată într-o ședință

Asigurarea bunelor condiții pentru desfășurarea studiilor și libera circulație a elevilor și pedagogilor din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană a fost tema unei ședințe comune a Biroului Politici de Reintegrare și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cu participarea administrației instituțiilor de învățământ.

În cadrul ședinței a fost examinată situația celor opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană și dificultățile cu care se confruntă acestea, ce necesită implicarea Biroului Politici de Reintegrare sau a MECC.

Biroul Politici de Reintegrare a depus eforturi susținute pentru ca aceste școli să înceapă anul de studii în condiții similare cu instituțiile de pe malul drept al Nistrului, având în vedere condițiile pandemice și necesitatea respectării tuturor reglementărilor anti-epidemiologice, a declarat șeful Biroului Politici de Reintegrare, Marian Gherman.

La solicitarea Biroului, în proces a fost implicată și Misiunea OSCE în Republica Moldova, care a documentat periodic circulația elevilor și eventuale incidente.

Reprezentanții Biroului monitorizează situația în teren, se află în contact zilnic cu toți directorii de școli din stânga Nistrului și cunosc situația fiecăreia, fiind implicați în soluționarea cazurilor individuale care sunt comunicate.

Ședința s-a desfășurat online, iar directorii instituțiilor de învățământ au avut posibilitatea de a face un schimb de opinii și pe alte subiecte de interes comun.

Citește și: Școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană au început anul școlar

Total
0
Shares
Total
0
Share