Ion Ceban: „Pe 31 decembrie, unii deja mâncau găluște calde și răcituri, iar echipa Primăriei era la Țînțăreni”

Și în 2021, deșeurile din capitală vor fi depozitate la groapa de gunoi din comuna Țînțăreni. Autoritățile municipale au semnat prelungirea contractului pe un termen de un an. „Pe 31 decembrie, unii deja mâncau găluște calde și răcituri, iar echipa Primăriei era la Țînțăreni”, a spus primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

„Contractul cu Țînțăreni a fost prelungit pe un termen de un an. Am comunicat responsabililor să ne convocăm într-o ședință, ca fiecare să cunoască care sunt obligațiunile asumate de municipalitate față de comună, fiecare să le includă în planul de activitate. Conform contractului vechi, au fost inițiate anumite lucrări, dar urmează a fi finalizate imediat ce va permite timpul”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban.

„Pe 31 decembrie, unii deja mâncau găluște calde și răcituri, iar echipa Primăriei era la Țînțăreni. Multe guvernări anterioare nu și-au respectat angajamentele pe care și le-au luat. Mă bucur că echipa Primăriei în acest an a reușit să facă lucrurile asumate din 2011, 2015, 2017, 2018, toate într-un singur an. Poate la unele mai avem de finalizat niște momente minore. Vreau să le mulțumesc tuturor care s-au implicat pentru depunerea acestor eforturi. Îmi doresc ca anul viitor pe 31 decembrie să nu mai fim la Țînțăreni”, a adăugat Ion Ceban.

Amintim că, în vara anului 2017, capitala s-a confruntat cu o adevărată criză a deșeurilor. După ce locuitorii din Bubuieci au protestat, blocând accesul autospecialelor spre groapa de gunoi din localitate, Primăria Chișinău a propus să fie redeschisă groapa de gunoi de la Țînțăreni, pentru a depăși problema acumulării gunoiului în capitală.

În iulie 2017, în urma mai multor negocieri, a fost încheiat un contract civic cu autoritățile din localitatea Țînțăreni, în vederea accesului la poligonul de depozitare a deșeurilor pe un termen de doi ani, adică până în 2019. Municipalitatea s-a angajat atunci să asigure salubrizarea localității, dar și să ofere anual un sprijin financiar în sumă de 10 milioane de lei. Șeful de la Autosalubritate spune că pe parcursul perioadei 2017-2019, municipalitatea ar fi introdus în localitate, prin servicii și sume bănești directe, circa 62 de milioane de lei.

Citește și: DOC // Dovada că Ala Nemerenco i-a insultat pe unii membri ai Punctului focal de pe lângă Ministerul Sănătății și a lansat încă un fake-news

 

Total
0
Shares
Total
0
Share