Vor pica dosare importate? Mesajul enigmatic al șefei Procuraturii Anticorupție

După interviul acordat recent postului de televiziune TV8, în care s-a sugerat că anumite dosare penale ar putea fi pierdute în faza finală de urmărire penală sau judecare, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a emis astăzi un mesaj enigmatic cu privire la importanța asigurării unei justiții corecte și la riscul ca unii indivizi să scape de pedeapsa penală din cauza unor măsuri insuficiente și lipsei de probe.

“Uneori scopurile scuză mijloacele. Dar niciodată în justiție. În sistemul de justiție, mai presus de orice, trebuie să ne asigurăm că mijlocul de a ajunge la dreptate este scopul drept, în sine. Chiar dacă drept rezultat un vinovat ar putea scăpa de pedeapsă, atunci când nu sunt suficiente probe”, a subliniat Dragalin într-un mesaj cu profunde implicări în sistemul judiciar.

Șefa Procuraturii Anticorupție a evidențiat faptul că în justiție nu se pleacă de la prezumția că cineva este vinovat și apoi se încearcă să se găsească dovezi care să susțină această presupunere. Ea a accentuat că urmărirea probelor în mod obiectiv și aplicarea corectă a legii reprezintă fundamentul pentru a obține un rezultat just, indiferent de acesta. Dragalin a subliniat că dreptatea este obținută doar atunci când se respectă legea în mod riguros.

Această declarație vine în contextul unor informații îngrijorătoare despre posibile eșecuri în faza finală de urmărire penală sau judecare. Cu toate că Veronica Dragalin nu a făcut referire directă la cazuri specifice.

Total
0
Shares
Total
0
Share