Victor Chironda va lupta pentru fotoliul primarului de Chișinău, din partea Platformei DA

Victor Chironda este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către președintele Platformei DA, Dinu Plângău, în cadrul unei conferințe de presă.

„Împreună cu Victor Chironda, candidatul Platformei DA la Primăria Capitalei ne angajăm să desfășurăm o campanie constructivă, pozitivă și orientată spre soluții concrete. Vom avea doar promisiuni electorale argumentate, realiste și justificate. Totodată, Chișinăul și suburbiile au nevoie de o viziune strategică pe termen lung, un plan de modernizare a Capitalei. Anume acest aspect major ar putea să devină principala temă de campanie”, a declarat Dinu Plângău.
El a precizat că, pe lângă candidatura la funcția de Primar General al Capitalei, pentru Platforma DA, obiectivul politic major la alegerile locale din municipiu Chișinău este obținerea unui rezultat care să ne permită constituirea unei fracțiuni solide în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Victor Chironda are 33 de ani, studii de Masterat în domeniul urbanismului și planificării urbane în Europa, este activist civic și a activat anterior în funcția de viceprimar al capitalei.

„Motivația mea de a participa în aceste alegeri este una simplă. Eu vreau să reformez primăria și să demonstrez că orașul se poate dezvolta într-un mod care face viața mai confortabilă și plină de oportunități pentru afaceri, locuri de muncă, familii cu copii și tineri care vor oportunități și condiții aici, acasă. Oricât nu ar cheltui pe acțiuni de PR, primăria lui Ivan Ceban nu are soluții pentru problemele cronice ale orașului. În patru ani, problema parcărilor nu a fost atinsă. Ambuteiajele doar au crescut. Blocurile ilegale, pentru care socialistul Ceban dărâma garduri pe șantiere, toate sunt ridicate. Și acapararea ilegală de spații continuă. Orașul nu este deloc smart. Orașul nu atrage investiții serioase, nici private, nici europene. Orașul nu are nici un proiect major de infrastructură”, a declarat Victor Chironda.

El a menționat că, în calitate de viceprimar, a inițiat și implementat proiecte de succes, precum: banda dedicată pentru transportul public, renovarea spațiilor publice lăsate în izbeliște, proiectul de renovare a Scuarului Cehov, un program de reabilitare a spațiilor verzi, după modelul orașelor din Europa, reabilitarea trotuarelor și căilor de acces pietonal în oraș.

„Acum, vin în fața dumneavoastră și vă rog să-mi oferiți șansa de a aduce orașul nostru la un nou nivel de dezvoltare. Eu, dacă voi fi ales primar, mă voi ocupa de modernizarea orașului și de reformele necesare pentru a construi un oraș european. Nu voi tolera politizarea și corupția. Voi lucra pentru oraș, nu pentru cariera politică”, a mai spus Victor Chironda.

Total
0
Shares
Total
0
Share