FOTO // 6 echipe AMU au intervenit la accidentul rutier din Stăuceni

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, comunică informația vizând accidentul rutier grav produs în după-amiaza zilei de 09.08.2024 la intrare în orașul Stăuceni, municipiul Chișinău.

Astăzi, la ora 14:20, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență pe motivul solicitării – “accident rutier”. Potrivit datelor în accident a fost implicat un microbus de rută cu pasageri Chișinău-Bălți și un camion care a ieșit la depășire. În rezultatul impactului au avut de suferit mai multe persoane, din acest motiv au fost alocate 6 ambulanțe.

Prima echipă de medici din cadrul SAMU Râșcani (mun. Chișinău) a ajuns la locul accidentului la ora 14:33, și a inițiat trierea victimelor.

La locul solicitării echipele AMU au acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital la 7 persoane accidentate. Două persoane cu diverse traumatisme sunt transportate la IMSP Institutul de Medicină Urgentă și un minor la IMSP Institutul Mamei și Copilului pentru tratament în condiții de staționar.

Datorită eforturilor comune și spiritului de echipă tuturor celor implicați în acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital și transportarea asistată cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, viața pacienților este în afara oricărui pericol.

Total
0
Shares
Total
0
Share