DOC // Natalia Morari a depus o plângere penală în care sunt vizați Maia Sandu și Igor Grosu: „Este important ca aceste fapte să fie investigate cu maximă obiectivitate”

Natalia Morari, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, a depus oficial o plângere penală, solicitând inițierea unei cauze penale pentru amestecul în justiție în legătură cu un dosar din 2013 privind delapidarea fondurilor publice destinate achiziției camerelor video pentru examenele de bacalaureat.

Dosarul, care datează din perioada în care Maia Sandu era ministru al Educației, iar Igor Grosu deținea funcția de viceministru, este considerat de Morari o problemă nerezolvată care necesită o investigație obiectivă și imparțială.

„Este important ca aceste fapte să fie investigate cu maximă obiectivitate, așa încât să ne asigurăm că statul de drept încă există și funcționează în această țară”, a declarat Morari, subliniind necesitatea ca justiția să fie dispusă să investigheze chiar și acțiunile celor care sunt în prezent la guvernare.

Natalia Morari a promis că va monitoriza atent evoluția acestui caz, subliniind angajamentul ei de a se asigura că justiția rămâne independentă și incoruptibilă, chiar și în fața celor care dețin puterea politică.

La sfârșitul lunii iulie curent, Morari a adus în atenția publicului declarațiile fostului procuror al Capitalei, Ivan Diacov, care susține că a închis un caz penal legat de achiziționarea camerelor video în mod abuziv, sub presiunea unor persoane influente.

„Ivan Diacov a făcut un autodenunț public și a recunoscut că, în calitate de procuror al Chișinăului, a închis un caz de delapidare a fondurilor publice în care erau implicați Maia Sandu și Igor Grosu”, a declarat Morari.

Morari a criticat dur Procuratura Anticorupție pentru ignorarea acestei declarații și a solicitat redeschiderea de urgență a cazului. „Dacă în aceste noi circumstanțe nu va fi repornită cauza penală, putem uita de lupta împotriva corupției în Moldova”, a avertizat ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share