PACE a depus actele la CEC pentru promovarea integrării Republicii Moldova în UE și anunță opoziția față de Maia Sandu în alegerile prezidențiale

Astăzi, membrii Partidului Acasă Construim Europa au depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea formațiunii politice în campania pentru referendumul constituțional. Formațiunea urmează să promoveze opțiunea „DA” pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană la referendumul programat pentru 20 octombrie 2024.

Reprezentanții Partidului PACE au subliniat că membrii Biroului Politic al formațiunii, un partid proeuropean, au votat în unanimitate propunerea președintelui Gheorghe Cavcaliuc de a participa la acest referendum, considerat un moment istoric pentru viitorul țării și al generațiilor viitoare.

În plus, PACE a decis, printr-un vot unanim, să se opună ferm actualului președinte Maia Sandu în alegerile prezidențiale din această toamnă. Formațiunea a anunțat că va îndemna susținătorii, membrii și simpatizanții să voteze pentru un candidat din opoziție, care, conform opiniei partidului, deține calități manageriale înalte și este un adevărat patriot, capabil să prioritizeze problemele și interesele moldovenilor și ale Republicii Moldova.

De asemenea, liderii PACE au amintit că, în alegerile parlamentare din 2021, aproximativ 20 000 de moldoveni din țară și din diaspora au votat pentru acest partid. Formațiunea își propune să mobilizeze acești alegători pentru a susține, la referendumul din 20 octombrie, integrarea în Uniunea Europeană.

Partidul așteaptă acum decizia CEC privind înregistrarea oficială pentru referendum.

Total
0
Shares
Total
0
Share