La 27 de ani, Jane Skripnik, o tânără din Moldova, și-a construit un nume în industria media și a divertismentului. Acum consultantă media și producătoare, povestea ei este una de inspirație.
De la Moldova la Northwestern University
Drumul lui Jane, a început în satul ucrainean din nordul Moldovei, unde a fost un membru activ al Consiliului Național al Elevilor și a participat la olimpiade naționale și internaționale. Datorită dedicării și talentului ei, a primit o bursă în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari, care i-a permis să studieze la Northwestern University, una dintre cele mai prestigioase școli de comunicare din SUA și din lume. Universitatea este clasată pe locul 1 în domeniul comunicării, conform U.S. News & World Report, și se află constant în topul celor mai bune universități din SUA. A obținut o licență în Științele Comunicării, Industria Media și Tehnologie, urmată de un Master of Business Administration.
Cum a ajuns într-una dintre cele mai bune companii de marketing din lume
Încă din timpul studiilor, Jane și-a dorit un stagiu la Braze, o platformă de top în domeniul software-as-a-service (SaaS) pentru engagementul clienților. Braze ajută brandurile să construiască relații personalizate și puternice cu publicul lor, folosind tehnologie de ultimă generație, și este recunoscută drept una dintre cele mai bune companii pentru care să lucrezi în SUA.
Jane nu a urmat calea tradițională de a aplica prin portaluri de joburi sau de a încerca să intre în contact cu recrutorii. În schimb, a făcut un pas curajos—a studiat compania în detaliu, și-a comparat abilitățile cu cerințele jobului și a redactat un email foarte bine direcționat. Însă nu l-a trimis oricui. L-a trimis direct CEO-ului Braze.
Strategia ei a dat roade. Impresionat de realizările ei academice și de experiența sa în industrie, CEO-ul a creat un rol special pentru ea în echipa senioră de parteneriate tehnologice. Jane s-a alăturat companiei chiar în momentul în care Braze a devenit publică (IPO), având ocazia unică de a vedea din interior cum o companie de miliarde de dolari face tranziția spre piața publică.
Compania a ajutat-o să crească enorm pe plan profesional. Ea a fost invitată la summitul global anual al companiei din New York, unde a avut ocazia să participe la numeroase sesiuni de învățare cu cei mai buni experți din industrie. În plus, Braze i-a oferit cazare și a acoperit toate cheltuielile legate de deplasarea la New York.
O prezență pe scena globală
De atunci, Jane și-a continuat ascensiunea în industrie. În 2025, a fost aleasă membră a juriului pentru The Young Ones Awards, una dintre cele mai prestigioase competiții creative organizate de The One Club for Creativity. In Los Angeles, ea a lucrat la multe proiecte de marketing legate de industria muzicală, datorită experienței dobândite în timpul stagiului.
Un proiect românesc în inima industriei muzicale americane
Unul dintre cele mai importante proiecte muzicale din industria americană la care Jane a avut ocazia să contribuie se numește Small World. „A fost un moment definitoriu pentru mine, iar povestea începe într-un loc unde mulți artiști își scriu destinul: un studio legendar din Los Angeles. Mă aflam la un interviu pentru un proiect în studioul renumitului compozitor Toby Gad, cunoscut pentru hituri precum All of Me (John Legend), If I Were a Boy (Beyoncé), Jannet Jackson, Kelly Clarkson. Deși nu sunt muziciană, întâlnirea noastră a deschis ușa către o serie de colaborări importante. În acel studio l-am cunoscut pe Afsheen, unul dintre cei mai buni 1% compozitori și producători din lume. A fost amuzant să descoperim că avem aceeași culoare preferată: mov.”
„Am rămas în contact, iar după un timp am ajuns să colaborez cu el pentru promovarea unui proiect muzical cu artiști români în Los Angeles. Am avut onoarea de a contribui la lansarea albumului Small World,” spune Jane. „Afsheen a reușit să aducă pe aceeași scenă artiști emergenți din cinci țări diferite și să-i pună alături de unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni americani. Un exemplu este colaborarea dintre Moza, o artistă română underground, și celebrul Trinifad James, Lindsey Stirling.”
În plus, Jane a avut onoarea să organizeze evenimentul de lansare al albumului într-un loc cu o însemnătate deosebită: un spațiu dedicat legendarului Avicii. „A fost o experiență incredibilă, iar posibilitatea de a primi sfaturi și feedback de la echipa lui Avicii a fost neprețuită,” spune Jane. „Afsheen nu doar că iubește România și Moldova dar a și investit în muzica românească. A venit în România pentru a înregistra piese alături de artiști români și a filmat două videoclipuri aici. De asemenea, a trimis două piese realizate cu artiști români pentru selecția Grammy. Puțini producători internaționali au făcut atât de multe pentru a sprijini artiști români, iar acest lucru mi-a confirmat că am făcut alegerea potrivită colaborând cu el. Afsheen face planuri pentru a vizita Moldova într-un viitor apropiat.”
Povestea lui Jane este o dovadă a puterii ambiției, gândirii strategice și curajului de a alege căi neconvenționale. De la Moldova în SUA, de la consilii studențești la sălile de ședință ale marilor companii, Jane Skripnik demonstrează că alegerile îndrăznețe creează oportunități extraordinare.