Rezultatele obținute în cadrul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova” au fost analizate astăzi în cadrul celei de-a cincea ședințe a Comitetului de Supraveghere. La eveniment au participat reprezentanți ai Cancelariei de Stat, parteneri de dezvoltare și experți implicați în implementarea proiectului.
Până în prezent, peste 2 800 de persoane au beneficiat de servicii îmbunătățite în domenii esențiale precum apa, canalizarea și gestionarea deșeurilor. Totodată, 2 130 de persoane, inclusiv din grupuri vulnerabile, au fost încadrate în câmpul muncii. În plus, circa 200 de companii au creat peste 3 300 de locuri pentru formare profesională duală.
În cadrul ședinței, secretarul general adjunct al Guvernului, Andrei Strah, a subliniat importanța strategică a proiectului: „Proiectul are o amploare națională și susține angajamentele Guvernului pentru reformarea politicii și îmbunătățirea serviciilor publice locale, contribuind totodată la stimularea creșterii economice, în scopul alinierii la standardele europene”.
Proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova” urmărește îmbunătățirea perspectivelor socio-economice ale comunităților locale prin cinci direcții strategice: prestarea serviciilor publice de bază orientate spre cetățeni, dezvoltare urbană integrată, dezvoltare economică regională, educație și formare profesională, precum și consolidarea capacităților structurilor de dezvoltare economică.