VIDEO // AUR Moldova acuză guvernarea că întreține un „cerc al privilegiilor”: demnitari cu salarii de sute de mii, în timp ce cetățenii luptă cu sărăcia

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova critică dur nivelul salariilor și al beneficiilor acordate demnitarilor, catalogându-le drept „nesimțite” și „nemeritate”. Reacția formațiunii vine după ce, joi, guvernarea a anunțat două noi numiri în funcții de conducere: Dumitru Alaiba, în Consiliul de supraveghere al Băncii Naționale, și Iulian Rusu, în comisia de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor.

Într-un comunicat de presă, AUR Moldova afirmă că astfel de funcții sunt „călduțe”, iar ocupanții lor sunt recompensați cu „salarii de sute de mii de lei”, în timp ce pensionarii, muncitorii și familiile vulnerabile se confruntă cu dificultăți economice reale.

„Miniștri, șefi de agenții, directori de întreprinderi de stat și membri prin consiliile de administrare – toți cu salarii nesimțite de sute de mii de lei și multe, multe alte privilegii nemeritate”, a declarat președintele AUR Moldova, Boris Volosatîi, într-un mesaj video publicat vineri.

Potrivit formațiunii, guvernarea a construit un sistem izolat de realitățile sociale, în care demnitarii trăiesc într-o „realitate paralelă”, iar administrația de stat este afectată de incompetență și aroganță.

„Dar chinurile și suferințele demnitarilor n-or să dureze mult. O țară întreagă le plânge de milă și îi compătimește. Nu aveți mult de așteptat. Mai aveți de răbdat până la 28 septembrie…”, a adăugat Volosatîi, făcând referire la alegerile parlamentare anticipate.

AUR Moldova declară că își propune să reducă semnificativ aceste privilegii, să reformeze administrația centrală și să redirecționeze resursele astfel economisite către domenii-cheie precum educația, sănătatea, infrastructura și pensiile.

Precizăm că în structurile centrale ale statului, mai mulți oficiali beneficiază de salarii considerabile. Anca Dragu, guvernatoarea BNM, a încasat în 2024 un venit total de peste 2,5 milioane de lei, iar Natalia Gavrilița, membră a Consiliului BNM, are o indemnizație de aproximativ 100.000 lei lunar. La fel, directorii ANRE, MoldATSA, Cricova sau Administrația Drumurilor au raportat salarii între 60.000 și 113 000 lei lunar, potrivit datelor publice.

Total
0
Shares
2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Total
0
Share