Externe

A acceptat să depună mărturie! Mark Zuckerberg se va prezenta în fața Congresului SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cofondatorul Facebook a acceptat să depună mărturie în Congresul SUA privind scandalul scurgerilor de date. Mark Zuckerberg a acceptat o invitaţie de a vorbi în faţa Comitetului pentru Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanţilor, conform unui consilier care a luat parte la discuţii. Încă nu a fost stabilită o dată iar purtătorul de cuvânt al comitetului a refuzat să confirme informaţiile conform cărora audierea va avea loc pe 12 aprilie.

Comitetele judiciare şi de comerţ ale Senatului l-au invitat şi ele pe Zuckerberg la audieri. Decizia CEO-ului Facebook vine în contrast cu refuzul său de a apărea în faţa Parlamentului britanic. Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicaţii publicului privind modul în care Facebook gestionează datele personale ale utilizatorilor, după ce compania a recunoscut în septembrie 2017 că a vândut reclame agenţilor ruşi care doreau să influenţeze alegerile prezidenţiale americane.

În octombrie, Facebook şi-a trimis consilierul general, Colin Stretch, pentru a lua parte la audieri în Congres care au durat două zile în timp ce Zuckerberg a călătorit în China şi a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul său de Halloween.

Presiunea a crescut atunci când s-a aflat că datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obţinute de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica şi au fost folosite pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA. La cinci zile după ce povestea a devenit publică, Zuckerberg a postat un comunicat pe profilul său personal de Facebook pentru ca apoi să îşi ceară scuze publice printr-un articol publicitar în ziarele britanice.

De asemenea, în cadrul unor interviuri cu CNN, New York Times, Wired şi Recode, el a declarat că va depune mărturie dacă va fi persoana din cadrul Facebook care are cele mai multe cunoştinţe despre subiectul în cauză.

loading...

Comments are closed.