Alte știri

A avut loc a doua ședință a grupului de gestionare a situației de la Filarmonica Națională

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 28 septembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a avut loc a doua ședință a grupului de gestionare a situației după lichidarea incendiului.

Ședința a fost prezidată de Șeful IGSU general –maior Mihail Harabagiu și au participat reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Apărării, Inspecției de Stat în Construcții, Agenția de Supraveghere Tehnică, Autoritățile Publice Locale, dar și responsabili din cadrul Filarmonicii Naționale.

Grupul de lucru format urmează să gestioneze situația în urma lichidării consecințelor incendiului. Astfel responsabili din cadrul Filarmonicii susținuți de reprezentanții grupului vor evacua până pe data de 2 octombrie bunurile materiale din interiorul edificiului. Angajații Filarmonicii vor beneficia de ajutor necesar pentru evacuarea costumelor, dar și a documentelor.

Totodată Ministerul Economiei și Infrastrucuturei va obține autorizația privind starea edificiului pentru ca ulterior  să poată fi luată  o decizie în funcție de recomandările experților. Sitauația va fi gestioantă în continuare de conducerea IGSU, iar la fața locului pe parcursul desfășurării activităților va activa Statul Major al Inspectoratului.

Citește și: IGSU continuă gestionarea situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională

loading...

Comments are closed.